سدیم هیدروکسید

EDTA

سفارش

سدیم هیدروکسید یا سود سوزآور

خرید محصول

سدیم  هیدروکسید(NaOH)   (Sodium Hydroxide) ترکیبی معدنی با فرمول شیمیایی NaOH است. سدیم هیدروکسید یا سود سوزآور به عنوان پرمصرف ترین ماده قلیایی در جهان است. این ماده با نام های مختلف کاستیک سودا یا چنتا نیز شناخته می شود.

ویژگیمقدار
فرمول مولکولیNaOH
جرم مولی39.9971 g mol-1
شکل ظاهریWhite waxy opaque crystals
چگالی2.13 g cm-3
دمای ذوب۳۱۸ درجه سلسیوس (۶۰۴ درجه فارنهایت؛ ۵۹۱ کلوین)
دمای جوش۱٬۳۸۸ درجه سلسیوس (۲٬۵۳۰ درجه فارنهایت؛ ۱٬۶۶۱ کلوین)
انحلال پذیری در آب1110 g dm-3 (at 20 °C)
فشار بخار<2.4 kPa (at 20 °C)
اسیدی (pKa)13
ضریب شکست (nD)1.412
لوزی آتش

در کشور ما، به دلیل وفور موجودی نمک سدیم کلراید و قیمت پایین حامل های انرژی تولید سود مایع و پرک با قیمت مناسب و رقابتی بازارهای صادراتی مناسبی را به دست آورده است. طبق تصویر زیر همان طور که مشاهده می کنید، بیشترین مقدار تولید کاستیک مربوط به نواحی آسیایی است.

سدیم هیدروکسید به فرم های مختلف مایع و جامد (پرک و گرانولی) در دنیا تولید می شود. هر چند در ایران فرم صنعتی تولید این ماده اغلب به فرم پرک است.

در ایران شرکت های معدودی دارای واحدهای کلرآلکالی بوده و از ماده اولیه ارزان قیمت نمک طعام محصولات باارزش سود پرک و کلر را تولید می کنند اما شرکت های بیشتری تولید سود پرک از ماده اولیه سود کایع این شرکت ها را انجام می دهند.

 

شرکت شیمیایی رازی اصفهان این افتخار را دارد تا تامین سود پرک برای مشتریان داخلی و خارجی در حداقل زمان ممکن با قیمت رقابتی انجام دهد.

 

در مقاله زیر مرتبط روش های تولید سود مایع ذکر شده است. تولید سود پرک از سود مایه در دستگاه های پرک ساز(Flaker) های ویژه با متریال ویژه این کار انجام می شود.

کاربردهای سود پرک

صنایع استخراج فلزات خصوصا الومینیوم از سنگ معدن بوکسیت، براق سازی فلزات

استخراج الومینیوم

نفت و گاز: سود کاستیک به عنوان جاذب کربن دی اکسید در برش‌های سبک و به عنوان جاذب سولفیدها در خالص سازی برش‌های نفتی استفاده می‌شود.

نفت و گاز

صنایع غذایی: فراورش زیتون، تردسازی گروهی مواد غذایی، جدا رکدن پوست سیب زمینی و گوجه فرنگی، جلوگیری از رشد باکتری و کپک ها، صنایع نوشابه سازی، قند و شکر، کارخانه های روغن سازی، صنایع لبنی، صنایع کنسروسازی،

تولید صابون و فرایند تبدیل چربی ها به صابون های سدیمی محلول در آب و نیز در تولید اب ژاول شوینده

حذف لیگنین در صنایع کاغذ سازی و حذف اولیه رنگ و جوهر از کاغذهای بازیافتی

افزایش استحکام و براقی ابریشم مصنوعی و سفید کاری و تیمزکاری وافزایش استحکام و براقی در صنایع نساجی،

داروسازی: تولید داروهای ضد انعقاد و ضد تصلب شراین

کاغذ سازی

صنایع داروسازی، الکل سازی و آرایشی و بهداشتی

صنایع لاستیک و پلاستیک

چرم و نساجی

آنالیز سود مایع و سود پرک تولیدی

آنالیز سود مایع و سود پرک با فرمت شیمیایی رازی ساخته و در این قسمت قرار می گیرد.

در ایران اصولاً سود مایع با خلوص 48 تا 50 درصد و سود پرک با خلوص بالای 98 درصد تولید می گردد که اغلب شرکت های تولیدی با آنالیز مشابه تولید این ماده را انجام می دهند.

مانند دیگر اسیدهای خوراکی و قلیایی، تنها قطره ای از محلول سدیم هیدروکسید می‌تواند به راحتی پروتئین‌ها و چربی‌ها را در بافت‌های زنده از طریق هیدرولیز آمید و هیدرولیز استر تجزیه کند، که در نتیجه باعث سوختگی‌های شیمیایی می‌شود و ممکن است باعث ایجاد کوری دائمی در هنگام تماس با چشم شود. قلیای جامد آن همچنین می‌تواند در صورت وجود آب، مانند بخار آب، طبیعت خورنده خود را نشان دهد؛ بنابراین، هنگام استفاده از این مواد شیمیایی یا محلول‌های آن، همیشه باید از تجهیزات حفاظتی مانند دستکش‌های لاستیکی، لباس ایمنی و حفاظت چشم استفاده شود. اقدامات استاندارد اولیه برای شستشوی ماده قلیایی از روی پوست، مانند سایر مواد خورنده دیگر، شستشو با مقدار زیادی آب است. شستشو برای حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه باید ادامه یابد.

آغاز مکالمه
سوالی دارید ؟
سلام
میتونم کمکتون کنم ؟