کاربردهای سود پرک
صنایع استخراج فلزات خصوصا الومینیوم از سنگ معدن بوکسیت، براق سازی فلزات
نفت و گاز: سود کاستیک به عنوان جاذب کربن دی اکسید در برشهای سبک و به عنوان جاذب سولفیدها در خالص سازی برشهای نفتی استفاده میشود.
صنایع غذایی: فراورش زیتون، تردسازی گروهی مواد غذایی، جدا رکدن پوست سیب زمینی و گوجه فرنگی، جلوگیری از رشد باکتری و کپک ها، صنایع نوشابه سازی، قند و شکر، کارخانه های روغن سازی، صنایع لبنی، صنایع کنسروسازی،
تولید صابون و فرایند تبدیل چربی ها به صابون های سدیمی محلول در آب و نیز در تولید اب ژاول شوینده
حذف لیگنین در صنایع کاغذ سازی و حذف اولیه رنگ و جوهر از کاغذهای بازیافتی
افزایش استحکام و براقی ابریشم مصنوعی و سفید کاری و تیمزکاری وافزایش استحکام و براقی در صنایع نساجی،
داروسازی: تولید داروهای ضد انعقاد و ضد تصلب شراین
کاغذ سازی
صنایع داروسازی، الکل سازی و آرایشی و بهداشتی
صنایع لاستیک و پلاستیک
چرم و نساجی
آنالیز سود مایع و سود پرک تولیدی
آنالیز سود مایع و سود پرک با فرمت شیمیایی رازی ساخته و در این قسمت قرار می گیرد.
در ایران اصولاً سود مایع با خلوص 48 تا 50 درصد و سود پرک با خلوص بالای 98 درصد تولید می گردد که اغلب شرکت های تولیدی با آنالیز مشابه تولید این ماده را انجام می دهند.
مانند دیگر اسیدهای خوراکی و قلیایی، تنها قطره ای از محلول سدیم هیدروکسید میتواند به راحتی پروتئینها و چربیها را در بافتهای زنده از طریق هیدرولیز آمید و هیدرولیز استر تجزیه کند، که در نتیجه باعث سوختگیهای شیمیایی میشود و ممکن است باعث ایجاد کوری دائمی در هنگام تماس با چشم شود. قلیای جامد آن همچنین میتواند در صورت وجود آب، مانند بخار آب، طبیعت خورنده خود را نشان دهد؛ بنابراین، هنگام استفاده از این مواد شیمیایی یا محلولهای آن، همیشه باید از تجهیزات حفاظتی مانند دستکشهای لاستیکی، لباس ایمنی و حفاظت چشم استفاده شود. اقدامات استاندارد اولیه برای شستشوی ماده قلیایی از روی پوست، مانند سایر مواد خورنده دیگر، شستشو با مقدار زیادی آب است. شستشو برای حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه باید ادامه یابد.